آرم شرکت
جستجو کردن

پسته

آنطور که در کتاب های قدیمی گفته شده است درخت پسته از سالیان خیلی دور در ایران کاشته می شده است پسته ایران در بین کشورهای اروپایی طرفداران زیادی دارد. مواد معدنی و ویتامین های زیادی را می توان در انواع پسته یافت. پسته یکی از انواع آجیل های ما ایرانیان می باشد.

این میوه پر خاصیت که در کشور ما تولید می شود بیشترین میزان آن به کشورهای آسیای شرقی و عربی و کشورهای اروپایی صادر می شود و درصد کمی از آن در داخل ایران مصرف میشود. ایران از نظر تولید پسته جایگاه نخست را دارد و پس از آن آمریکا و چین قرار دارند.

خواص پسته

پسته علاوه بر ظاهری جذاب دارای ارزش غذایی فراوانی است. این آجیل خوشمزه دارای انواع زیادی ویتامین و مواد معدنی می باشد و به عنوان یکی از مواد غذایی و مغز های فوق العاده مفید مشخص شده است که خوردن آن برای بدن مفید است این مغز برای کودکان در سن رشد برای مادران باردار و شیرده و همینطور برای اشخاص عادی و ورزشکاران و سالمندان و اشخاصی که از بیماری های قلبی-عروقی رنج می برند یا افرادی که دچار کم خونی هستند بسیار مفید است.

در هر ۱۰۰ گرم پسته این مواد غذایی وجود دارد:  ۵۶۲ کیلو کالری انرژی ۵ گرم کربوهیدرات ۳ گرم فیبر پروتئین ۳۹ گرم چربی ۱۰۲۵ میلی گرم پتاسیم ۴۹۰ میلی گرم فسفر ۷۰۰ میلی گرم ویتامین ب ۶ یک و دو دهم میلی گرم منگنز

در طب سنتی ایران پسته میوه ای دارای طبعی گرم و خشک است علاوه بر خون ساز بودن این میوه به تقویت مغز آرام بخش بودن برای اعصاب و تقویت معده و درمان اسهال و تسکین سرفه رفع بوی بد دهان اشاره شده است.  پسته شامل انواع آنتی اکسیدان های زیادی است که برای حفظ سلامت بدن موثر هستند.

پسته از جمله آجیل هایی است که دارای میزان زیادی پروتئین بوده و برای اشخاصی که رژیم گیاهخواری استفاده می کنند، جایگزین بسیار خوبی برای گوشت است. پسته یکی از منابع غذایی مناسب برای تامین پروتئین و آمینو اسید های ضروری بدن است پسته به دلیل اینکه حاوی فیبر می باشد برای سلامت روده و سیستم گوارشی بسیار مفید است و باعث رشد باکتری های مفید در روده میشود پسته همچنین شامل اسیدهای چرب مفید و ضروری برای بدن است پسته به تجربه و همینطور در یافته های علمی، بارها ثابت شده که برای زخم معده مفید میباشد. خوردن پسته به کاهش کلسترول بد و فشار خون بدن کمک می کند. میزان کلسترول بد بدن را کاهش و میزان کلسترول خوب را در بدن افزایش می‌دهد و همینطور خوردن پسته باعث کاهش فشار خون میشود در نتیجه ریسک بروز بیماری‌های قلبی را بسیار کاهش می دهد.

حتماً در تغذیه کودکانتان از این آجیل استفاده کنید به دلیل آهن فراوان این آجیل برای دختر خانم ها بسیار مناسب است.  همچنین پسته منبع خوبی از پتاسیم و سایر مواد معدنی و ویتامین ها است که برای رشد کودکان بسیار ضروری است این آجیل برای رشد ماهیچه ها و استخوان ها و ارگان های داخلی بدن کودکان و همچنین بهبود عملکرد سیستم های عصبی کودکان موثر است

انواع پسته

پسته اکبری : پسته اکبری از گران‌ترین پسته ها است و دارای ظاهری درشت و کشیده و بادامی شکل است

پسته کله قوچی: پسته کله قوچی درشت و گرد است و مغز آن سنگین تر است.

پسته احمد آقایی این پسته مدت زمان زیادی از شناخت آن نمی گذرد ولی از نظر قیمت به صرفه تر است زیرا حجم تولید آن بسیار بالاتر از پسته های دیگر است.

پسته فندقی این درخت در اکثر مناطق ایران کاشته می شود و از انواع بسیار قدیمی پسته است و میوه آن به شکل گرد و کوچک تر از پسته کله قوچی است و به دلیل اینکه ظاهری فندقی شکل دارد به پسته فندقی معروف است.

راهنمای خرید پسته

در هنگام خرید پسته به ظاهر آن دقت کنید که هیچ گونه خوردگی یا کرم خوردگی نداشته باشد.
مغز پسته و پسته تازه بوی تازه ای میدهد.
پسته های  با رنگ زرد را نخرید.
دقت کنید که پوست پسته به دست شما رنگ ندهد.
پسته هایی که رنگ شده اند را ترجیحاً نخرید.
بهتر است خودتان پسته را خریداری کنید و بعد از اینکه از سلامت آن و تازگی آن مطمئن شدید آن را طعم دار کنید.